| Veres Kati palacsintás rétese receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 dkg darált dió 12 dkg darált mák 12 dkg tehéntúró 2 dl tej 12 dkg cukor 1 nagyobb citrom reszelt héja 8 dkg mazsola 2-3 evôkanál rum 9 db kész palacsinta 1 csomag réteslap (4 lap) kevés olaj zsemlemorzsa Elkészítés: A diót meg a mákot külön-külön 1-1 deci tejjel leforrázzuk. s csakúgy mint a túrót, a cukorral, a citromhéjjal és a langyos vízbe áztatott mazsolával ízesítjük. A diótölteléket még rummal is gazdagítjuk. A háromféle töltelékkel 3-3 palacsintát megkenünk és föltekerünk. A réteslapokat megnedvesített konyharuhán egymásra terítjük úgy, hogy közben a lapokat egy kevés olajjal meglocsoljuk, és morzsával is meghintjük. Felénk esô oldalára egy csíkban lerakjuk a diós palacsintákat. Mögéjük - ugyancsak egy sorban - a mákosakat, míg a túrósakat a tetejükre fektetjük, egészen pontosan oda, ahol találkoznak. Utána a rétest föltekerjük, megolajozott tepsire tesszük, egy kevés olajjal megkenjük, és elômelegített sütôben, közepes lánggal (180 C) kb. 20 percig sütjük. Vaníliamártással körbeöntve, melegen tálaljuk. Tanácsok: Mi már mindenféle palacsintatöltelékkel kipróbáltuk, sokféle variációban. A legnagyobb sikert az almás-mákos-túrós és meggyes- mákos-fahéjas aratta. Nekem a lekváros-kókuszos-túrós ízlett. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: vereskati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |