| Kókuszos pálmalevél 20-22 db receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 1 dl tej 1 kiskanál kristálycukor 3 dkg élesztő 40 dkg finomliszt 20 dkg margarin 3 tojássárgája a kókuszos krémhez: 3 tojásfehérje 25 dkg kristálycukor 15 dkg kókuszreszelék 1 cs vaníliás cukor a tetejére: 1 tojás 2-3 evőkanál kristálycukor Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk a cukrot beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. Egy kiskanállal elkeverjük, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával és a tejes élesztővel összegyúrjuk. Zsíros tészta lesz belőle, ami azért elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Ezalatt megkel, bár nem nő a duplájára, mint egy hagyományos kelt tészta. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot, majd beleforgatjuk a kókuszt is. A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapon 50X35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kókuszos habot egyenletesen rásimítjuk, majd a tésztát alulról is, felülről is a közepéig feltekerjük. Ezután ujjnyi vastagon fölszeleteljük és margarinnal kikent, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Felvert tojással megkenjük, cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal 20-22 perc alatt megsütjük. Tanácsok: A kókuszos krém akkor jó ha egészen kemény, alig kenhető, mert különben nehéz felszeletelni és nem lesznek mutatósak a pálmalevelek. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Ágota 77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |