Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 kg sárgadinnye (pucolva, magozva)
1 kg cukor
1 kis üveg rum
3 cs 3:1 zselésítő
1 rúd vanília

Elkészítés:
A dinnyét kockákra vágom, majd a vaníliával és a citromlével együtt felteszem főni.
Amíg levet enged, addig előkészítem az üvegeket.
Felforralom a dzsemet, kiveszem belőle a vanília rudakat, majd hozzáadom a rumot, egyet forralok rajta, megy hozzá a zselésítő és a cukor, Kevergetve újra felforralom, majd még forrón üvegekbe szedem.
Pár percre fejtetőre állítom, kis idő múlva visszaállítom az üvegeket, aztán mikor kihűlt, mehet a spejzba.

Tanácsok:
Képet a naplómban találhattok hozzá.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Minifánk rumos szilvával » Rumos-burgonyás palacsinta » Kókuszos-rumos süti » Rumos, diós, kávés szelet
» Rumos-diós kockák » Rumos koktél » Rumos kenyér » Rumosdiós fagyi
» Rumos kétszínű sütemény » Epres rumos Trifle » Rumos mokka » Rumos-csokis szelet
» Rumos félhold süti » Rumos krokant fagylalt » Mézes-rumos-kakaós kocka » Meleg rumos meggyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.