| Vaníliával ízesített, rumos sárgadinnyedzsem receptHozzávalók: 3 kg sárgadinnye (pucolva, magozva) 1 kg cukor 1 kis üveg rum 3 cs 3:1 zselésítő 1 rúd vanília Elkészítés: A dinnyét kockákra vágom, majd a vaníliával és a citromlével együtt felteszem főni. Amíg levet enged, addig előkészítem az üvegeket. Felforralom a dzsemet, kiveszem belőle a vanília rudakat, majd hozzáadom a rumot, egyet forralok rajta, megy hozzá a zselésítő és a cukor, Kevergetve újra felforralom, majd még forrón üvegekbe szedem. Pár percre fejtetőre állítom, kis idő múlva visszaállítom az üvegeket, aztán mikor kihűlt, mehet a spejzba. Tanácsok: Képet a naplómban találhattok hozzá. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |