| Túrós-barackos-kakaós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg Rama Sütőmargarin; 3 evőkanál keserű kakaópor; 40 dkg finomliszt Graham-liszt is lehet; 15 dkg porcukor A töltelékhez: 1 db citrom reszelt héja; 40 dkg konzerv/friss őszibarack idényben jobb a friss, de más friss gyümölcs pl. szilva, meggy is lehet; 5 dkg babapiskóta vagy háztartási keksz; 1 kg tehéntúró; 1 csomag vaníliás cukor; 25 dkg porcukor; 3 db tojás A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle és a hűtőszekrénybe tartjuk 1-2 órán át. A töltelékhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a ledarált babapiskótát és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Margarinnal kikenünk egy közepes tepsit, bele-reszeljük (a reszelő durva fokán) az egyik tésztacipót, majd rásimítjuk a töltelék felét. Egy sor fölkockázott vagy apróra vágott barackot kanalazunk rá, amit a maradék töltelékkel befedünk. A másik tésztacipót - az aljához hasonlóan - a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 35-40 percig sütjük. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |