Tutireceptek.hu fejléc

Tonhalas spagetti kaporral és fehérborral recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
3 közepes fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
15-20 szem olívabogyó,
10 szem kapribogyó,
2 doboz olajos tonhal konzerv,
2 dl főzőtejszín,
3 dl pezsgő vagy fehér bor,
1 csokor kapor,
só,
frissen őrölt bors,
50 dkg spagetti,
reszelt parmezán.

Elkészítés:
Felteszem a spagettit főni sós, forró vízben. Közben egy nagyobb edényben elkészítem a szószt: a tonhalkonzervekből kicsepegtetem az olajat, és elkezdem rajta dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre dinszteltem, hozzáadom a tonhalat is, jól összefőzöm közepes lángon. A főzés közben beleteszem a pezsgőt vagy fehérbort, az olívabogyót, a kapribogyót, a főzőtejszínt és az apróra vágott kaprot. Az így kapott szószt még tovább főzöm kis lángon. A fokhagymát csak a legvégén reszelem bele. Ha megfőtt a spagetti tészta, lecsepegtetem, és összekeverem a szósszal. Tálaláskor reszelt parmezánt szórok rá.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagettis sertésszelet » Csípős spagetti 2. » Finom spagettisaláta » Rokfortos-csirkés spagetti
» Fokhagymás-gombás spagetti » Tejszínes gombás spagetti » Bolognai spagetti (finom) » Sült spagetti
» Bolognai spagetti másképp » Olasz tonhalas tészta » Spagetti mustármártással » Olasz spagetti saláta
» Olivabogyós spagetti » Olcsó tonhalas paella » Sütőben sült spagetti » Túrós spagettiropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.