| Töltött káposzta szabolcsi módra receptEgytálételek Hozzávalók: Töltelékhez: 0,5 kg darálthús(dagadó) izlés szerint füstölthús(füst.tarja) 0,25 kg rizs paradicsompüré ( 2 dl) vöröshagyma zöldpaprika fokhagyma bors, só őrölt pirospaprika töltéshez ,puhalevelű káposzta Elkészítés: A füstölthúst ,darálthúst rizset összekeverem . A zöldpaprikát(csípős)vöröshagymát ,fokhagymát apróra vágom ,hozzáadom. Izlés szerint sózom ,borsozom,színezem piros őrölt paprikával. Jól összedolgozzom,tehetünk hozzá kevés sült olajat .Félretesszük,had érlelődjenek össze az ízek. Káposztának kivágjuk a torzsát ,enyhén ecetes sós vízben megabároljuk.(kicsit főzni ,épp hogy puha legyen) Levágjuk a vastag ereket a levélről. Ketté vagy négyfelé szakítjuk attól függ,hogy mekorra káposztát töltünk. Főzőedény aljára tesszünk keves apróra vágott káposztalevelet.Erre szép sorjába rakjuk a megtöltött káposztát. Ráöntjük a paradicsompürét,megfőzzük. Tanácsok: Kelkáposztába is tölthetjük a tölteléket. Készithetünk hozzá paradicsom káposztás szószt(olyan mint a főzelék cukorral ízesítve) tálaláskor ráöntjük. Tejföllel is nagyon finom. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Almáspite2oo2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |