| Tökös-mákos-túrós tiroli rétes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 30 dkg margarin 2 dl tejföl 2 db tojássárgája A lekenéshez: olvasztott zsír A tökös-mákos töltelékhez: 1/2 kg gyalult tök (fagyasztott is lehet) 15 dkg darált mák 10 dkg porcukor 3 evőkanál tejföl (púpozott) 1 csomag vaníliás cukor A túrós töltelékhez: 25 dkg túró 10 dkg porcukor 1 dl tejföl 5 dkg mazsola 1 db citrom 1 db tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál búzadara A lekenéséhez: 1 db tojás felverve Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két részre vágjuk. Egyenként vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk, és lekenjük olvasztott zsírral. Ezután feltekerjük a rövidebb felénél kezdve, mint a bejglit. Folpack-ba csomagoljuk, és felhasználásig a hűtőbe tesszük (legalább 1-2 órát pihenjen). 2. A tökös-mákos töltelékhez kinyomkodjuk a tököt, majd egy tálban összekeverjük a darált mákkal, a porcukorral, a tejföllel és a vaníliás cukorral. A túrós töltelék hozzávalóit is összekeverjük egy tálban. 3. A tésztákat kinyújtjuk, és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk. Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén kb. 2 centiméterenként bevagdossuk. Középre halmozzuk a tölteléket, és visszahajtogatjuk a széleket (először a két végét hajtsuk vissza, így sütés közben nem folyik ki a töltelék). 4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejét villával több helyen megbökjük, hogy a gőz távozhasson süléskor. Megkenjük felvert tojással, és 200 fokra melegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tanácsok: Nagyon finom, gyors rétes. A tésztába se só,se cukor nem kell. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |