| Tejszínes, fokhagymás szelet receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet csirkemell vagy pulykamell 2,5 dl főzőtejszín kb. 3-4 gerezd zúzott fokhagyma só,bors 2-3 ek. liszt 1 tk. pirospaprika Körethez: 6 nagyobb burgonya 3 ek. olvasztott vaj rozmaring zúzott fokhagyma Elkészítés: A csirkemellet sózom,borsozom és pirospaprikás lisztbe forgatom. Egy lábasban vajon hirtelen elősütöm a húsokat,legyen egy kis színe. Visszateszem a lábasba mindet, öntök alá kb. 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt.Készre párolom. A körethez: A burgonyát megpucolom,feldarabolom,sós vízben éppen csak puhára főzöm.Lecsöpögtetem.Egy hőálló tálba rakom őket és olvasztott vajjal meglocsolom a tetejüket,megszórom rozmaringgal.Forró sütőben megsütöm pirosra.Ahogy kivettem a sütőből zúzott fokhagymával átforgatom.Azonnal tálalom. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |