| Tejszínes-csokoládés túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: - 1 csomag Zabfalatok -10 dkg sütőmargarin - 50 dkg túró - 3 dl tejföl - 500 ml tejszín - 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint ki milyen édesen szereti) - 2 csomag vaníliás cukor - kicsi csokidarabok ízlés szerint - Baileys krémlikőr (opcionális - csak kíváncsiságból tettem bele egy kicsit, de annyira nem lehett érezni, több is mehetett volna bele) - 1 csomag istant zselatin fix - csokidara a tetejére Elkészítés: Elkészítés 1. A zabfalatokat kézzel összemorzsoljuk, a felolvasztott vajjal összekeverjük, majd egy kerek tortaforma aljára nyomkodjuk, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük. 2. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, vaníliás cukrot, és csoki darabokat. Jól összekeverjük. 3. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. 4. Hozzáadjuk a zselatin fix-et, és elkeverjük. 5. A tészta tetejére öntjük a túrót, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 6. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét a csokidarával. A tortaformából úgy vesszük ki, hogy először egy vékony pengéjű késsel körbevágjuk a szélét, különben elrepedne a túró, ha vágás nélkül nyitnánk szét. Vagy mielőtt a túrót beleöntjük, az tortaforma oldalát kibéleljük sütőpapírral. Így szebb lesz Tanácsok: Elkészítési idő: kb. 30 perc, plusz hűtési idő A receptet beküldte: mamika77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |