| Tejszínes csirke krumpligombóccal receptEgytálételek Hozzávalók: 4 csirkemell 3 dl húsleves 1 dl fehérbor 1 közepes vöröshagyma 3 dl tejszín 1 evőkanál apróra vágott rozmaring só, bors 35 dkg krumpli 12 dkg zsír 15 dkg liszt 1 kk. szódabikarbóna 0,5 dl víz 1 evőkanál apróra vágott rozmaring só Elkészítés: A hagymát, a húslevest és a bort összeöntöm, beleteszem a csirkemelleket (olyan edényt kell választani, hogy a lé befedje a húsokat), felforralom és 20 percig lefedve közepes lángon főzöm. Kiszedem a csirkéket, leszűröm a hagymától a levet, utóbbit visszateszem az edénybe, addig főzöm, amíg egyharmadával csökken. Ekkor hozzáadom a tejszínt, a rozmaringot, sózom, borsozom, és csak addig hagyom a láng felett, amíg egy kicsit besűrűsödik. Amíg a csirke fő, elkészítem a gombócokat. A krumplikat megfőzöm, áttöröm, hozzáadom a többi alapanyagot. A tejszínes csirkét tűzálló tálba kanalazom levestül, a tésztából pedig 10 gombócot formázok és ráültetem őket a csirkékre. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |