| Tejfölös-sonkás-fokhagymás tészta receptEgytálételek Hozzávalók: 1 csomag tészta (makaróni, csavartcső, vagy amilyet szeretsz), 1 kicsi poharas tejföl, 5-6 gerezd fokhagyma (ízlés szerint), 15-20 dkg sonka olaj só bors Elkészítés: Legelőször a tésztát feltesszük bő, forróvízben főni. Közben meghámozzuk a fokhagymát, összetörjük, vagy apróra vágjuk. A sonkát , apró kockákra kell felvágni, majd először a fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, és mikor már lehet látni, hogy egy picit a széle kezd aranybarna lenni, mellé tesszük a sonka-kockákat, és összepirítjuk. Amikor a sonkánk megpirult egy kicsit, levesszük a tűzről, és hagyjuk, hogy hüljön 5-10 percig. Ezek után, mikor megfőtt a tésztánk, leszürjük és kiszedjük egy tálba. Amikor már csak langyos a fokhagymás-sonkás lábosunk, akkor kibontjuk a tejföl, öszekeverjük az egészet, és teszünk bele ízlés szerint sót és borsot. Tanácsok: Sonka helyett bármilyen felvágottat, amit szeretsz, használhatsz benne, legjobb szerintem a főtt-füstölt tarja, vagy az olasz(!) Az összesütés végén meg lehet enyhén szórni a sonkát és a fokhagymát egy pici oregánóval, így pikánsabb lesz az íze. Sajttal is meg lehet szórni a tetejét, sőt, ha nem hagyjuk nagyon kihülni a "szósz alapot", akkor annak a tetejére is lehet tenni, hogy összeolvadjon vele, és a tejfölt így jobban lehet dúsítani. A legjobb sajt szerintem ebben az esetben a trappista vagy valamilyen füstölt sajt. Ez a mennyiség kábé 2-3 főre elég, így a mennyiségeket nyugodtan lehet osztani-szorozni, úgy, hogy mindenkinek elég legyen. Nem túl dekoratív kaja, de viszonylag könnyű, laktató, finom és nagyon hamar elkészül! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |