| Szőlős lepény – a bögre mértékével receptSütemények, édességek Hozzávalók: •1 kg vegyes szőlő •1 bögre cukor (kb. 2 dl) •1 bögre tejszín •1 bögre darált dió •1 bögre liszt •1 bögre tej •2 evőkanál porcukor •1 csomag vaníliás cukor •4 tojás •1 tk vaj a formához •kb. 24 cm átmérőjű, kerek sütőforma Elkészítés: A szőlőt leszemezzük, megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral. Keverd a tojásokat habosra a cukorral, majd add hozzá a tejszínt is, és folytasd a keverést. Apránként add hozzá a lisztet, majd a darált diót és a tejet is. Helyezd az elkészült masszát 20 percre a hűtőszekrénybe. Melgítsd elő a sütőt 200 fokra és vajazd ki a sütőformát. A pihentetés után töltsd bele a masszát, és oszd el a tetején a szőlőszemeket. Süsd 35 percig, majd még melegen szord meg porcukorral. Langyosan szeleteld és kínáld! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |