| Szepi bácsi kedvence bundában karottás barnarizzsel (update2) receptHozzávalók: 50-60 dkg csontozott rövidkaraj 25 dkg savanyú káposzta 10 dkg füstölt kolbász 30 dkg barnarizs 25 dkg sárgarépa Norbi liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, tojás, só, bors, kömény, babérlevél, vöröshagyma Elkészítés: A rövidkarajt nagyobb szeletekre vágjuk - helyettesítehtő sertéscombbal is – mindkét oldalát enyhén sózva kiklopfoljuk. A gondosan átmosott káposztát finomra vágott vöröshagymán babérlevéllel, borssal, köménnyel megpároljuk. Figyeljünk arra, hogy a káposzta még enyhén roppanós legyen mikor levesszük a tűzről. Közben a fűszeres – ízlés szerint akár csípős is lehet – házikolbászt felkarikázzuk, majd a kiterített hússzeletekre osztjuk. Ráhalmozunk egy adagot a finom káposztából és a töltelékkel a szelethúst felgöngyöljük. Norbi lisztben, tojásban és tk morzsában bundázzuk, majd forró olajban készre sütjük és megvágva tálaljuk. Szepi bácsi ajánlott társa a tányéron a friss sárgarépával készülő barnarizs. Tanácsok: Update 2 A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |