| Szederlepény mandulagrillázzsal receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kevert tésztához: 150 g lágyvaj vagy margarin 100 g cukor 4 tojás (közepes méretű) 200 g búzaliszt 1 csapott teáskanál Dr. Oetker sütőpor 50 g hámozott, őrölt mandula A tetejére: 200 ml tejszín 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília 300 ml frissen préselt narancslé 80 g cukor 250 g szeder A grillázshoz: 50 g hámozott, vagdalt mandula 70 g cukor Elkészítés: A tésztához keverőtálban, konyhai robotgéppel habosra keverjük a vajat. Apránként belekeverjük a cukrot, és tovább keverjük, míg sima és egyenletes nem lesz. Ekkor egyenként beletesszük a tojásokat, és a masszát mindegyikkel kb. fél percig keverjük. Két részletben, közepes fokozaton belekeverjük a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és mandulát. A tésztát (26 cm átmérőjű, kikent) torta – vagy lepényformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A tetejéhez a pudingport jól összekeverjük a tejszínnel. A narancslevet és cukrot edényben felforraljuk. A tejszínes pudingport a tűzhelyről levett narancslébe keverjük, utána keverés közben jól felfőzzük. A kész pudingot, ha kissé lehűlt, a tésztalapra kenjük. A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, és elosztjuk a pudingon. A grillázshoz a mandulát serpenyőben, zsiradék nélkül, keverés közben aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk. A mandulás karamellt elosztjuk a szeder tetején. A formát az előmelegített sütő rácsára rakjuk, és megsütjük a süteményt. Tanácsok: Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 40 perc A lepényt a süteményrácsra helyezett formában hűlni hagyjuk, majd tálra tesszük. A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |