| Stefánia szelet "Gondon Blue" krumpli köntösben receptHúsételek Hozzávalók: 1 közepes vöröshagyma 1 kg darálthús pirosparika 2 tojás 3 e.kanál zsemlemorzsa 1 e.kanál mustár só, bors 1/2 kg krumpli 2 vastag szelet fött sonka (180g) 4 vastag szelet sajt -pl. Gouda (300g) Elkészítés: A hagymát meghámozom, apró kockákra vágom. A darált húsból, 1 tojásból, a zsemlemorzsából és a füszerekböl a hagyományos módon fasírt húst készítek. Egy nagyobb tálcát meghintettem zsemlemorzsával és a húst "kinyújtottam" rajta; cca. 28x 30 cm nagyságúra. Ráfektettem a sajtot, majd a sonkát és a szélein kb. 2 cm-t kihagyva a hosszanti oldalon feltekertem, majd sütöpapírral bélelt tepsire fektettem. A krumplit meghámoztam, megmostam és a reszelö nagyobb lukú oldalán lereszeltem, sóztam és belekevertem 1 tojást. Ezt a krumplis masszát egyenletesen rátettem a húsra és rányomkodtam. Jó tanács: nem toltam rögtön a sütöbe, hanem vártam egy 1/4 órát, közben a hús 2 oldalára papírtörlöt fektettem, hogy a krumpliból idöközben kicsordogáló lé ne üljön meg a tepsiben. Ezután elömelegített sütöben (villany:200°C/légkeveréses:175°C/gáz: 3 fokozat) cca. 1 órát sütöttem. 40 perc után, ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |