Tutireceptek.hu fejléc

Sonkatekercs franciasaláta-ágyon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
* 8 szelet gépsonka (20-25 dkg)
* 40 dkg franciasaláta
* 10 dkg ecetes torma
* 15 dkg vaj
* 5 dkg liszt
* 2 dl tej
* 1 mk só
* 1 tk kristálycukor

Elkészítés:
1. 5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besamel mártás).
2. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az az ecetes tormával.
3. Sóval, kevés cukorral ízesítjük, és hűtőbe tesszük.
4. A franciasalátát tálra tesszük.
5. A sonkaszeletek közepére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, és felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük.
6. A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével utólag töltjük.
7. A maradék tormakrémmel díszíthetjük.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: ,,Csillagom"


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkatekercs » Aszpikos sonkatekercs » Brokkolis sonkatekercs » Brokkolis sonkatekercsek
» Töltött sonkatekercs » Gombás sonkatekercs » Tejszínes sonkatekercs » Tormás sonkatekercs
» Pikáns sonkatekercs » Sonkatekercs aszkipban » Sajtos sonkatekercs » Sonkatekercs tormakrémmel
» Juhtúrós sonkatekercs » Sonkatekercs aszpikban » Sörös sonkatekercs » Sajtos virsli tepsiben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.