| Sonkatekercs franciasaláta-ágyon receptEgytálételek Hozzávalók: * 8 szelet gépsonka (20-25 dkg) * 40 dkg franciasaláta * 10 dkg ecetes torma * 15 dkg vaj * 5 dkg liszt * 2 dl tej * 1 mk só * 1 tk kristálycukor Elkészítés: 1. 5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besamel mártás). 2. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az az ecetes tormával. 3. Sóval, kevés cukorral ízesítjük, és hűtőbe tesszük. 4. A franciasalátát tálra tesszük. 5. A sonkaszeletek közepére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, és felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük. 6. A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével utólag töltjük. 7. A maradék tormakrémmel díszíthetjük. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: ,,Csillagom" Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |