| Sokszínű gyümölcssaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 narancs 10 szem szőlő 1 kiwi 5 szem eper 1-2 evőkanál porcukor 1 citrom tejszínhab Elkészítés: A narancsról lefejtettem a vastag héjat és -hogy ne legyen semmi utálatos keserűség, csak mézédes élvezet-, egy közepes nagyságú salátástál fölött kivagdostam a gerezdekből a gyümölcshúst. És következett a többi gyümölcs. A megmosott szőlőszemeket félbevágtam, a kiwit megpucoltam és feldaraboltam, aztán a megmosott, kicsumázott epreket vékony szeletekre szeltem és mindezeket hozzászórtam a salátástálba belevagdosott narancsdarabokhoz. A gyümölcsöket összekevertem a porcukorral és rájuk reszeltem a citrom illatos héját. A kopasz citromból kifacsartam kevés levet és teaszűrőn átszűrve hozzácsöpögtettem a gyümölcssalátához. Jót tett neki a hidegben eltöltött éjszaka, a tetejére nyomott tejszínhabról már nem is beszélve. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |