Tutireceptek.hu fejléc

Kenősajt recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 kg tehéntúró,
10 dkg vaj,
1 tojás,
1 csapott kávéskanál étkezési szódabikarbóna,
1-2 mokkáskanálnyi só

Elkészítés:
A natúr sajtalapanyagokat összekeverjük, gőzfürdőbe állítjuk, és állandó keverés mellett összefőzzük. kb 10 perc alatt egynemű, krémszerű masszává válik, és ekkor kivajazott tálkába öntjük és kihűtjük.

Egy éves kor alatt főzelékbe keverve adjuk. Nagyobb gyerekeknek kenyérre kenjük.
Ízesíthető ízlés és fantázia szerint darált köménnyel, édesnemes pirospaprikával,
vágott petrezselyem-vagy kaporzölddel, metélőhagymával, fokhagymával, esetleg darált dióval.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplipürés szendvicskrém » Húsos melegszendvics » Fűszervaj » Tojásos-sajtos melegszendvics
» Tepertőkrém parasztosan » Retekkrém » Vajas kapros pirított kifli » Spenótos pesto
» Házi májkrém » Vajkrém zölddel » Lazackrémes szendvics » Szardíniás körözött
» Lencsekrém » Zöldborsókrém (vegan) » Bundáskenyér tuningolva » Olasz melegszendvics II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.