| Saláta spenótól, céklából és narancsból receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 4 db cékla 2 db narancs 1 csomag spenót 7 dkg feta sajt 5 dkg olasz dió 3 kk. balzsamecet 2 kk. dijoni mustár 1 kk. méz 0,7 dl extra szűz olívaolaj Csipet étkezési só Csipet őrölt bors Elkészítés: Az egyik narancsot meghámozzuk. Kisebb tálba rakjuk, hozzáadjuk a balzsamecetet, a dijoni mustárt és a mézet. Az egészet összekeverjük habverővel, miközben apránként olívaolajat adagolunk hozzá. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A céklákat bekenjük egy kevés olívaolajjal, majd megszórjuk sóval és borssal. Mindegyik céklát betekerjük alufóliába, és a sütő rácsára tesszük. Körülbelül 60-70 percig sütjük. Kivesszük a sütőből,leszedjük az alufóliát, és nagyjából 30 percig hűlni hagyjuk. Amikor a céklák már kihűltek, meghámozzuk, és körülbelül 0,5 centiméter vastag szeletekre vágjuk őket. Fűszerezésükhöz sót és borsot használunk. Közben kifilézzük a másik narancsot, azaz megtisztítjuk a héjától és a hártyás részeitől. A diót felvágjuk. A spenótot tálba tesszük, meglocsoljuk egy kevéssel a korábban elkészített öntetből, összekeverjük, majd tányérra rakjuk. A tálba, amelyben a spenót volt, beletesszük a felszeletelt céklát, szintén meglocsoljuk az öntettel, összekeverjük, és a spenótra helyezzük. A tetejére narancsdarabkákat, morzsolt feta sajtot és olasz diót rakunk. Végül meglocsoljuk az egészet a maradék öntettel. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |