| Sajtos tojáslepény gombával receptTojásételek Hozzávalók: 40 dkg gomba 9 tojás 3 dl tej 15 dkg reszelt ementáli sajt 2 evőkanál olaj 2 evőkanál finomliszt 2 evőkanál zsemlemorzsa 1 fej vöröshagyma 1 mokkáskanál törött feketebors 1 késhegynyi őrölt szerecsendió só Elkészítés: A gombát szeletekre, a hagymát finomra vágom. Egy tepsit 1 evőkanál olajjal bekenek, morzsával meghintek. 1 evőkanál forró olajon megfuttatom a vöröshagymát, ráteszem a gombaszeleteket, megfűszerezem, s fedő alatt puhára párolom. A vajat a liszttel habzásig hevítem, habzásig hevítem, ráöntöm a megmelegített tejet és állandó kevergetés mellett mártássá főzöm. Ha a gomba elfőtte a levét, belekeverem a mártásba. Amikor egy kicsit kihűlt, hozzáadok egy felvert tojást. A keveréket a kikent tepsibe simítom. Kanállal 8, tojás nagyságú mélyedést vájok bele, ezekbe ütöm a tojásokat. A tetejére szórom a sajtot, és előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a sajt világos kéreg nem lesz. Tálaláskor úgy vágom fel, hogy minden adagba 2 tojás kerüljön. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |