| Sajtos-rozmaringos szendvics csirkével és körtével receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 4 szelet magos kenyér, 1 kisebb körte, 1,5 evőkanál Rama Harmónia, 2 evőkanál tejszín, 3 dkg márványsajt, villával szétmorzsolva, 1 kávéskanál apróra vágott, friss rozmaring, ízlés szerint só és frissen őrölt bors, 10 dkg maradék sült csirke, apró cafatokra tépve, 2 jégsaláta-levél, megmosva és megszárítva. Elkészítés: A körtét meghámozzuk, majd a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük. Ezután szűrőbe tesszük, és egy kanál segítségével kinyomunk belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudunk.A reszelt körtét összekeverjük a margarinnal, a tejszínnel, a szétmorzsolt sajttal és az apróra vágott rozmaringgal, majd enyhén sózzuk és borsozzuk.A kenyérszeletek közül kettőt alaposan megkenünk a körtés-sajtos szendvicskrémmel, majd rászórjuk az apró cafatokra tépett csirkét. A szendvicsekre ezután ráborítunk egy-egy salátalevelet, és befedjük egy-egy üres kenyérszelettel.A kész szendvicseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és másnap reggelig betesszük a hűtőbe. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |