Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos-mustáros csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
fél kg csirkemell filé
5 db nagyobb gomba
3 szál sárgarépa
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
3 ek mustár
1 dl fehér bor
fél l tejszín
1 babérlevél
habarni rizsliszt
só, bors
2 ág rozmaring

Elkészítés:
A hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd rádobom a kockákra vágott húst és a felkarikázott répát. Megpirítom minden oldalról, majd mehet rá a gomba, só, bors és az egyik rozmaring ág. Míg a gomba levet enged, a fokhagyma felét belereszelem és mustárral, babérlevéllel ízesítem. Felöntöm a borral és lassú tűzön puhára párolom a húst.

Ha puha a hús, felöntöm a tejszínnel, beleteszem a fokhagyma másik felét és az apró kockára vágott paprikát. Ha kell pici cukorral és még egy kanál mustárral ízesítem. Az apróra vágott rozmaringot a legvégén adom csak hozzá.

Tanácsok:
Rizzsel vagy tésztával tálald, isteni! :)


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirkemellfilé » Tahiti csirkemell » Epres csirkemell rolád » Ázsiai csirkemell
» Csirkemell "izé"módra » Magyaróvári csirkemell » Banános csirkemell » Céklafőzelék csirkemellel
» Sűtőtökös csirkemell » Lecsós csirkemell egytál » Tasakban sült csirkemell » Csirkemell eperrel
» Baszk csirkemell » Csirkemell tüzdelve » Gyors sajtos csirkemell » Rókagombás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.