| Rozmaringos-mustáros csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: fél kg csirkemell filé 5 db nagyobb gomba 3 szál sárgarépa 1 vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 piros kaliforniai paprika 3 ek mustár 1 dl fehér bor fél l tejszín 1 babérlevél habarni rizsliszt só, bors 2 ág rozmaring Elkészítés: A hagymát kevés olajon megdinsztelem, majd rádobom a kockákra vágott húst és a felkarikázott répát. Megpirítom minden oldalról, majd mehet rá a gomba, só, bors és az egyik rozmaring ág. Míg a gomba levet enged, a fokhagyma felét belereszelem és mustárral, babérlevéllel ízesítem. Felöntöm a borral és lassú tűzön puhára párolom a húst. Ha puha a hús, felöntöm a tejszínnel, beleteszem a fokhagyma másik felét és az apró kockára vágott paprikát. Ha kell pici cukorral és még egy kanál mustárral ízesítem. Az apróra vágott rozmaringot a legvégén adom csak hozzá. Tanácsok: Rizzsel vagy tésztával tálald, isteni! :) A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |