| Rétegelt leveles tészta málnás-sajtos töltelékkel receptTésztafélék Hozzávalók: fagyasztott leveles tészta, 400 g krémsajt, 200 g tejszín, 80 g cukor, 4 lap fehér zselatin, 1 citrom, 5 ml málnaaroma, 500 g málna, 100 g porcukor, 100 g málnazselé. Elkészítés: Szükségünk van 4 db 24 cm átmérőjű leveles tésztára. Nyújtsuk ki 3 mm-re, fektessük a 4 lapot egy-egy sütőlapra, szurkáljuk meg villával, és pihentessük 20 percig. Majd előmelegített sütőben 220°C-on süssük aranybarnára. A krémsajtot a tejszínnel, cukorral, a citrom levével és a málnaaromával keverjük keményre. Válasszunk ki néhány szép szem málnát a díszítéshez, a többi keverjük óvatosan a krémbe. A langyos vízben feloldott zselatint szintén adjuk hozzá. A krémet egyenletesen oszlassuk el 3 lapon, majd rakjuk őket egymásra, a 4. üres lapot tegyük a tetejére. Készítsünk cukormázat porcukorból, citromléből, és málnazseléből, oszlassuk el a tészta tetején. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |