| Pückler herceg fagylalttortája receptFagylaltok Hozzávalók: 1 l hideg habtejszín 80 g keserűcsokoládé 200 g átszitált porcukor 125 g földieper, vagy málna 8 evőkanál cherry 1 kerek tortalap díszítéshez: 12 csokitrüffel csokiforgács Elkészítés: 1) A csokit összetörjük, vízfürdőben felolvasztjuk, 25 g cukorral összekeverjük, majd lehűtjük. A gyümölcsöket 100 g cukorral összeturmixoljuk, majd lehűtjük. A tortalapot formába tesszük. 2) 1/4 l tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a csokival, majd a tortalapra kenjük, és rövid időre lefagyasztjuk. 3) 1/4 l tejszínt kemény habbá verünk, összekeverjük a gyümölcspürével, a csokikrémre kenjük, és a fagyasztóba tesszük. 4)1/2 l tejszínt kemény habbá verünk, a cherryvel és 75 g cukorral összekeverjük. 1/3 részét zacskóba töltjük, a maradék krémet a tortára kenjük. A tortát 12 részre osztjuk, tetejét tetszés szerint díszítjük a maradék habbal. Fagyasztóba tesszük. 5) Tálalás előtt egy órával kivesszük a formából és hűtőszekrénybe tesszük. A csokiból késsel forgácsokat faragva díszíthetjük a tortát. Tanácsok: Legalább négy órát fagysztani kell. Fagyasztva 13 napig eláll. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 643 kcal A receptet beküldte: ritusss Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |