| Pizza/lepény/langalló/calzone tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg sima liszt (BL 55) 1 db tojás 5 dl langyos víz 1 dl olaj só az 5dkg-os élesztő 1/3 része Pizza fűszerkeverék, esetleg oregano, bazsalikom, őrölt kömény. Elkészítés: A tálba először a tojást, sót, élesztőt alaposan összekeverjük. Erre tesszük a lisztet, olajat, vizet. Kidolgozzuk - de csak annyira, hogy a tészta ruganyos legyen. Kb. 10-15 percet hagyjuk kelni. Gombócokat formázunk belőle, majd egy kis ideig ismét hagyjuk 10-15 percig kelni. A sütőformát kiolajozzuk a tésztát - akár kézzel - belenyomkodjuk, akármilyen feltétet tehetünk rá. A pizzához hasonlóan - előmelegített sütőben - sütjük. Tanácsok: Ha azt szeretnénk, hogy a tészta fűszeres legyen, akkor a tojásos keverékbe szórjuk bele a fűszer(eke)t, így biztosan egyenletesen el tudjuk oszlatni a tésztába. Ha calzonét készítünk, akkor a tésztát vékonyabbra nyújtsuk, kenjük meg szósszal, de csak az egyik felére rakjuk a feltétet és a sajtot, majd hajtsuk félbe, széleit hajtogattuk fel, tetejék pár helyen szúrkodjuk ki. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: belnea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |