| Paradicsomos cigánypecsenye receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók (kb 2 adagra) A páchoz: 5 gerezd fokhagyma só őrölt fekete bors fűszerpaprika olívaolaj A húshoz: 450 g sertéstarja A raguhoz: olívaolaj 1 fej vöröshagyma 140 g paradicsompüré 3 gerezd fokhagyma rozmaring só őrölt fekete bors A díszítéshez: 4 szelet füstölt szalonna A körethez: hasábburgonya Elkészítés: Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban. A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon . Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú. A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba, és lefedve, kis lángon kb egy óra alatt készre pároljuk. Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük. A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |