Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás tészta paprikamártásban recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Fél zacskó pirospaprikás tészta,
2 db sárga kaliforniai paprika,
1 dl száraz fehérbor,
5 dkg kolozsvári szalonna,
1 evőkanál balzsamecet,
Fél-fél evőkanál szárított oregánó és zsálya,
3-5 dkg kemény sajt.

Elkészítés:
Ahogy szoktuk, először a tésztát tesszük fel főni lobogó, sós vízben.

Ezután a kaliforniai paprikákat vesszük gyorsan kezelésbe. Kettévágjuk, óvatosan kicsumázzuk őket, aztán nagyobbacska darabokra vágjuk mindet, és egyáltalán nem ügyelünk az egyforma méretre. Merthogy következő lépésként a paprika-darabokat egy turmixgépbe szórjuk, és néhány másodperc alatt szépséges színű pépet varázsolunk belőlük.

Egy nagyobbacska serpenyőben közepes tűzön aranybarnára pirítunk úgy 5 dekányi felkockázott kolozsvári szalonnát. Hozzájuk zuttyintjuk a kaliforniai-paprika pépet, és néhány percig forraljuk. Ekkor következik az ízesítés: egy evőkanálnyi balzsamecettel, egy evőkanálnyi száraz vagy friss oregánóval és ugyanennyi zsályával. Egy gyors keverés és rövid összeforralás után a nagyjával már meg is vagyunk.
A sültpaprika-krémre öntjük a leszűrt tésztát, és elkeverjük őket.

Ha van otthon valamilyen sajt, a keményebb kecskesajttól akár a trappistáig, néhány forgáccsal megszórhatjuk ételünket, csak finomabb lesz tőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai sült tészta (vegan) » Egyszerű cukkinis tészta » Csirkés levelestészta » Pizzatészta nagyitól
» Sült túróstészta » Sült tészta » Diós-sajtos tészta » Pizza tészta nélkül
» Tésztasalátám » Rakott mákos tészta » Fokhagymás-paprikás omlett » Hideg tésztasaláta
» Brokkolis fincsi tészta » Tepsis tészta » Gofri tészta » Édes tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.