| Paprikás tészta paprikamártásban receptTésztafélék Hozzávalók: Fél zacskó pirospaprikás tészta, 2 db sárga kaliforniai paprika, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 evőkanál balzsamecet, Fél-fél evőkanál szárított oregánó és zsálya, 3-5 dkg kemény sajt. Elkészítés: Ahogy szoktuk, először a tésztát tesszük fel főni lobogó, sós vízben. Ezután a kaliforniai paprikákat vesszük gyorsan kezelésbe. Kettévágjuk, óvatosan kicsumázzuk őket, aztán nagyobbacska darabokra vágjuk mindet, és egyáltalán nem ügyelünk az egyforma méretre. Merthogy következő lépésként a paprika-darabokat egy turmixgépbe szórjuk, és néhány másodperc alatt szépséges színű pépet varázsolunk belőlük. Egy nagyobbacska serpenyőben közepes tűzön aranybarnára pirítunk úgy 5 dekányi felkockázott kolozsvári szalonnát. Hozzájuk zuttyintjuk a kaliforniai-paprika pépet, és néhány percig forraljuk. Ekkor következik az ízesítés: egy evőkanálnyi balzsamecettel, egy evőkanálnyi száraz vagy friss oregánóval és ugyanennyi zsályával. Egy gyors keverés és rövid összeforralás után a nagyjával már meg is vagyunk. A sültpaprika-krémre öntjük a leszűrt tésztát, és elkeverjük őket. Ha van otthon valamilyen sajt, a keményebb kecskesajttól akár a trappistáig, néhány forgáccsal megszórhatjuk ételünket, csak finomabb lesz tőle. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |