| Palacsintatészta - nem édes receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg rétes liszt 3 dl tej 2 dl szódavíz vagy bubis ásványvíz 2 egész tojás egy csipetnyi só 1/2 dl étolaj Ebből kb. 10 db palacsinta lesz. Elkészítés: A hozzávalókat - az olaj kivételével - keverjük össze, és habverővel keverjük simára. Ekkor adjuk hozzá az olajat. A palacsintatésztát érdemes sütés előtt akár 1 órával összekeverni, hogy a liszt szépen megduzzadjon. Sütésnél csak az első tészta előtt olajozzuk a palacsintasütőt (egy picit), a továbbiakban elég az az oljamennyiség, ami a tésztában van (néha előfordul, hogy leragad, ilyenkor minden palacsinta előtt cseppentek egy leheletnyi olajat a serpenyőbe). Tanácsok: A palacsintát tölthetjük édes töltelékkel (kakaó, lekvár, túró, mák, dió, puding, stb), de húsos palacsintának is kiváló alap. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: biro.csilla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |