| Öntött fejessaláta Imre gusztusa szerint v1.0 receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 nagyobb fej saláta 10-15 dkg vastag, NEM HÚSOS füstöltszalonna 2-3 gerezd zúzott fokhagyma 2 dl 20%-os tejföl 1-2 evőkanál kristálycukor ízlés szerint kevés ételecet kevés só (vigyázz mert a szalonna is sós!) Elkészítés: A salátát megmosom, és 4-4 darabra vágva hagyom lecsöpögni. A szalonnát kb. 1 centis kockákra vágom, és egy megfelelő méretű (figyelem: majd kell még hely a salátáknak is!) serpenyőben egészen száraz töpörtyűvé sütöm, majd kiszedem a szalonnazsírból és félreteszem őket. A zsírban a cukrot világos mézszínűre karamellizálom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, ecetezem. Beleteszem a tejfölt, és az egészet simára kavarom. Ez lesz majd az öntet. Hozzáadom a salátanegyedeket, és néhány percig folyamatosan forgatva fonnyasztom őket. Befejezésül a salátákat tálalótálra teszem, és az öntettel meglocsolom. A tetejét a félretett töpörtyűvel megszórom. Melegen tálalom. Tanácsok: Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: szimre Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |