| Olasz mogyorós-mézes fagylalt receptFagylaltok Hozzávalók: 1 egész tojás 4 tojássárgája 1,5 merőkanál méz 3 dl főzőtejszín 1 marék mogyoró Elkészítés: A 3 dl főzőtejszínt felverjük, amíg közepesen kemény tejszínhabot kapunk. Tegyük félre. Az egész tojást a tojássárgákkal és egy merőkanál mézzel kanállal keverjük össze. Tegyük forrásban lévő víz fölé a tálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe, mert különben összeesik a tojás. Addig verjük a víz fölött habverővel a masszát, amíg szép, világossárga színt kap és besűrűsödik. Ezután a meleg krémet öntsük hozzá a tejszínhabhoz, és jól keverjük össze. Az így elkészített fagylaltot tegyük a fagyasztóba 2 órára. Addig közben egy marék sima mogyorót pirítsunk meg kevés olajon, hogy barnás színt kapjon. 2 óra elteltével vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, locsoljuk meg fél merőkanál mézzel, majd szórjuk rá a pirított mogyorót. Kanállal fogyasszuk. Tanácsok: Az eredeti olasz fagyiban az a különleges, hogy félig fagyott, félig krémes. Kitűnő desszert. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |