Tutireceptek.hu fejléc

Olasz mogyorós-mézes fagylalt recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
1 egész tojás
4 tojássárgája
1,5 merőkanál méz
3 dl főzőtejszín
1 marék mogyoró

Elkészítés:
A 3 dl főzőtejszínt felverjük, amíg közepesen kemény tejszínhabot kapunk. Tegyük félre. Az egész tojást a tojássárgákkal és egy merőkanál mézzel kanállal keverjük össze. Tegyük forrásban lévő víz fölé a tálat úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe, mert különben összeesik a tojás. Addig verjük a víz fölött habverővel a masszát, amíg szép, világossárga színt kap és besűrűsödik. Ezután a meleg krémet öntsük hozzá a tejszínhabhoz, és jól keverjük össze. Az így elkészített fagylaltot tegyük a fagyasztóba 2 órára. Addig közben egy marék sima mogyorót pirítsunk meg kevés olajon, hogy barnás színt kapjon. 2 óra elteltével vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, locsoljuk meg fél merőkanál mézzel, majd szórjuk rá a pirított mogyorót. Kanállal fogyasszuk.

Tanácsok:
Az eredeti olasz fagyiban az a különleges, hogy félig fagyott, félig krémes.
Kitűnő desszert.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kivifagylalt » Olaszos-almás vadkacsamell » Kókuszfagylalt » Olaszos mártogató
» Kávékrém Fagylalt » Olasz kenyérsaláta » Puchbergi mákfagylalt » Eperfagylalt
» Sárgadinnyefagylalt » Peche Melba fagylaltkehely » Olasz tonhalas tészta » Olasz gesztenyeleves
» Citromfagylalt II. » Olasz paradicsom » Karamellás fagylalttorta » Olaszos rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.