| Nyári ízvarázs (sertéscombból) receptHúsételek Hozzávalók: - kicsontozott sertéscomb (kb. 2 kg) - méz (1,5 ek) - bármilyen fajta zsír (1 ek) Fűszerek: - delikát (3 púpozott tk) - petrezselyem (1 tk) - majoránna (1 tk) - bazsalikom (1 tk) - bors (két csipetnyi) - fokhagyma granulátum (2 tk) és, ami a legfontosabb: Grill fűszerkeverék tk = teáskanálnyi ek = evőkanálnyi Elkészítés: A sertéscombot tetszés szerint szeletekre felvágom - azért érdemes vastagabbra hagyni, mert sülés közben úgy is összemegy a húsi! Kicsit állni hagyom langyos vízben, hogy picit kiázzon. Addig a fűszerkeverékeket összekeverem egy kis tálkába. Alaposan átmosom a combszeleteket, majd egyenként mind a két oldalát befűszerezem, majd egy közepes méretű tepsibe lefektetem őket, félig, vagy negyedig egymásra. Érdemes úgy fektetni őket, hogy negyedig, hogy minél jobban kilátszódjanak a szeletek, hogy jobban érje őket a meleg. Miután megvagyok, épp, hogy teszek alájuk vizet, és a maradék fűszerrel még bepácolom a húsit. Ezután letakarom fóliával, és kb. bő 1 óráig párolom őket, miközben figyelem a vizet és pótolom, ha kell. Míg sül a húsi, a mézet és a zsírt összekutyulom. 1 óra hossza elteltével leveszem a fóliát, megkenem a szeleteket a mézes-zsírral, majd fólia nélkül visszateszem a sütőbe a húst, kicsit magasabb lángon. Kb. 10 perc elteltével újra bekenem a húsit a masszával, és ezt addig ismételem, míg el nem fogy a massza, illetve meg nem sül a hús. Tanácsok: Az első 1 órában érdemes közepes lángon párolni a húst. Fokot azért nem írok, mert mindenkinek más a sütője. A finisben viszont kicsit magasabb lángon sütöm a húst, hogy egy kicsit süljön is a teteje! Könnyű nyári salátát ajánlok hozzá, vagy bármilyen köretet, amit megkíván a Család, vagy a vendégsereg. Ital: Bármi, ami jól esik! Jó étvágyat hozzá! :) Ui.: Az elkészítési időben minden benne van! Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Amyw Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |