| Narancsos-mandulás linzerszív receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg vaj 20 dkg cukor 2 tojássárgája 2 ek tejföl 1 narancs reszelt héja 3 ek apró kockára vágott, kandírozott narancshéj 20 dkg durvára darált mandula 40 dkg liszt 1 ek a maradék tojásfehérjéből 2 ek szárított vörösáfonya Elkészítés: A vajat a cukorral habosra kell keverni, majd bele kell dolgozni a tojássárgákat, a tejfölt, a kandírozott narancshéjat valamint a reszelt narancshéjat. Ezután bele kell keverni a darált mandulát és a lisztet, utóbbit 10 dekás részletekben. Lisztből lehet, hogy picit több vagy picit kevesebb kell, a liszt minőségétől függően. (A massza igen sokáig keverhető fakanállal, és csak a végére marad egy kis gyúrás.) A kész tészta lágy, de nem ragad a kézhez. Bőségesen lisztezett felületen fél centi vastagra kell kinyújtani a tésztát, kiszaggatni, sütőlapra pakolni, megkenni az enyhén felvert tojásfehérjével, a szívek közepére egy-egy fél asztalt áfonyát tenni, majd 200 °C fokos sütőben, nagyjából 10 perc alatt készre sütni. Fémdobozban napokig megőrzi frissességét, de nálunk ideje sem volt várakozni, pillanatok alatt elfogyott. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |