| Narancsos-gesztenyés muffin receptHozzávalók: hozzávalók 4 főre Száraz rész: 20 dkg liszt fél cs sütőpor 25 dkg gesztenyemassza (lereszelve) 1 narancs reszelt héja Nedves rész: 2 tojás 7 ek édesítőpor /10 dkg cukor 1 ek vaníliaaroma 3 ek rum 2 pohár natúr joghurt 7 dkg olvasztott vaj 1 narancs leve Elkészítés: elkészítés Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A tojásokat a édesítőporral /cukorral és a vanília aromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót, és jól összedolgozzuk. Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a nedves masszát, és gyors mozdulatokkal elvegyítjük. Papírkosárkákkal kibéleljük a muffin sütőt, beletöltjük a masszát és kb 25 perc alatt megsütjük. Ha elkezdene égni a sütik teteje, alufóliával letakarjuk. sütési hőfok: 170 °C sütési mód: alul-felül sütés Tanácsok: Szerintem lehetett volna picit édesebb, de akik kóstolták, azt mondták, hogy ez így pont jó, mert így lehet érezni a narancs és a gesztenye ízét. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |