Tutireceptek.hu fejléc

Narancsbólé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
4 db narancs, 1 dl narancslikõr, 1 dl rum, 1 palack édes fehérbor, 1 palack édes pezsgõ, 6 szem kockacukor, a narancs édességétõl függõen 10-15 dkg porcukor.

Elkészítés:
A narancsokat gondosan, meleg vízben megmosom, letörülgetem, majd a kockacukrokkal ledörzsölöm a héját. A narancshéjas cukrot beleteszem egy mély bóléstálba. A narancsokat ezután meghámozom és karikákra vágom, a karikákat kis kockákra aprítom. A magokat eltávolítom belõle, és a tálba teszem. Ráhintem a porcukrot, majd a likõrt és a rumot ráöntöm. A tálat szorosan befedem és a hûtõszekrényben legalább fél napig érlelem. Ezután felkeverem, majd az ugyancsak órák óta hûtött bort ráöntöm. Befedem és ismét visszateszem a hûtõbe. Közvetlenül fogyasztás elõtt feltöltöm a pezsgõvel, és csészékbe osztva azonnal kínálom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai kókusztej » Frozen Strawberry Daiquiri » Almaálom » Orgazmus
» Bailys » Ír káve » Mogyorókrémlikőr » Kávekrémlikőr
» Vörös Sonja » Párizsi kávé » Békakirály » Caribian Punch
» Forró csokoládé Szentestére » Blue Angel » Frissítő ásványvíz » Spanyol csokoládéital


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.