| Muffin szilvával, mandulával töltve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 db idény- vagy aszalt szilva 12 db mandula 12,5 dkg + 5 dkg margarin 3 tojás 8 dkg finomliszt 8 dkg + 1 evőkanál kristálycukor 1 cs. vaníliás cukor 1 cs. sütőpor csipet só 12 db muffin-kosár (mignon papír) étolaj 1 evőkanál keserű kakaópor 1 kávéskanál tej Elkészítés: A lisztet átszitáljuk a sütőporral, csipet sóval, vaníliás cukorral hozzáadjuk a 12,5 dkg margarint, a tojásokat, a 8 dkg kristálycukrot és keverőgéppel jó habosra keverjük. Közben a szilvát kimagozzuk, a mag helyére mandulát teszünk. A muffin-tepsinket kibéleljük a papírkosárkákkal, azokba egy-két csepp olajat csurgatunk és kanalanként beleadjuk a krémesre kevert tésztát úgy, hogy mindegyikbe kb. azonos mennyiségű jusson és közepükbe nyomjuk a mandulával töltött szilvát. 170 fokon 25-30 perc alatt szép aranysárgára sütjük, majd az 5 dkg margarinnal, 1 evőkanál kakaóporral, 1 kávéskanál tej, 1 evőkanál kristálycukor felforralt masszájával csurgatva bevonjuk. Tanácsok: Mandula helyett dióval, mogyoróval is tölthetjük a szilvát. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |