| Mogyorós, puha, omlós mézes jellegű karácsonyi sütemény (Lebkuchen), kép az adatlapomon. receptHozzávalók: 450 g liszt 500 g főtt és átnyomott krumpli 500 g darált mogyoró 500 g cukor 2 teáskanál őrölt fahéj 3 csomag sütőpor 6 db tojás Elkészítés: Az egészet összekevertem fakanállal, majd miután nehezebb lett keverni, mert ez ilyen ragacsos izé lett, akkor a kézi robotgép dagasztójával, de szerintem ezzel a lépéssel nem jutottam semmilyen előnyhöz, szóval ha kedves az életed, ezt hagyd ki. Aztán fogtam egy gáztepsit, tettem bele sütőpapírt, és 9, egymástól egyenlő távra levő kis kb. 7-8 cm átmérőjű és 0,5-1 cm magasságú tallért próbáltam formázni a ragacsos masszából kanállal, esetleg hámozott mandula nyomható a tetejére, majd nyomás a sütőbe. 150 °C-on (0-220 °C-os skálán, ha fokozatos sütőd van, nem fokos, akkor aránypárral kiszámolhatod :)), kb. 15-20 perc alatt megsütöttem. Vigyázni kell egy kicsit, mert mivel barna a süti a fahéj és a hámozatlan mogyoró miatt, nehéz látni, hogy mikor jó. Az első adagnál vegyél ki egyet 15-16 perc után, és törd ketté, ha belül a tészta nem nyers, akkor függetlenül a süti színétől készen van, ebből kb. láthatod, hogy a te sütődnek mennyi idő kell, nem kell, hogy barna legyen a tészta a sütéstől. Mikor megsült, és kihült, csorgathatsz rá olvasztott csokit. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: hidewatch Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |