| Mirinda süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: A csokis piskótához: 6 egész tojás 5 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor 6 evőkanál kristálycukor 1 dl olaj A túrós krémhez: 30 dkg porcukor 50 dkg túró 30 dkg margarin 1 citrom reszelt héja Az üdítős mázhoz: 2 csomag dr. Oetker vaníliás főzős pudingpor 0,5 liter Mirinda (vagy Fanta) narancs 2 evőkanál kristálycukor Képet a naplómban az 50. bejegyzés alatt találod! Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválaszjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgát a cukorral fehéredésig keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, a lisztet és a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük és kihűtjük. A krémhez a porcukrot a margarinnak kikeverjük és hozzáadjuk a citromhéjat és a tört túrót és egynemű krémmé dolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára kenjük. A mázhoz a pudingport a cukorral elkeverjük és feloldjuk az üdítőben, majd felfőzzük "pudinggá" és azonnal a túrós krémre kenjük. Gyorsan kell mert hamar szilárdul. És rögtön hűtőbe tesszük úgy egy órára hűlni, majd jóízűen elfogyasztjuk. A receptet beküldte: fadigflo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |