| Medvehagymás pogácsa /tavaszi csemege/ receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 2 tojás 25 dkg ráma margarin 1 pohár (2 dl) zsíros tejföl 2 dkg élesztő 2 dl tej 2 tk cukor só 1 csokor medvehagyma reszelt sajt Elkészítés: 1.A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, és a tejfölt, amit szintén belekeverünk. Beletesszük a sót, a sózással figyelnünk kell, mert nem ízletes a sótlan pogácsa. 2.Langyos tejbe tesszük a cukrot, és az élesztőt megfuttatjuk benne. 3.A megfuttatott élesztőt beleöntjük a masszába és az egészet összegyúrjuk. 4.Az apróra vágott medvehagymát szintén belegyúrjuk. A tészta állaga elég laza lesz. 5.A tésztát tálba tesszük és 2 órán át pihentetjük a hűtőben. 6.Majd kivesszük és lisztezett deszkán kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd fél órára ismét a hűtőbe tesszük. A hajtogatást még kétszer/háromszor megismételjük. 7.Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, késsel formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ne tegyük szorosan egymás mellé a pogácsákat, mert sütés közben még kelni fog. 8.A tepsibe helyezett pogácsákat - egy ecset vagy toll segítségével - felvert tojással megkenjük, és sajttal meghintjük. 9.180 °C-os, előmelegített sütőben, légkeveréssel 25-30 percig sütjük, míg a pogácsák teteje szép aranyszínű nem lesz. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |