| Mediterrán sült paprika saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 3 nagy különböző színű kaliforniai paprika 2 gerezd fokhagyma 1 dl olívaolaj só, bors, majoranna, pici édesítőszer 3 ek borecet 10-15 szem fekete olívabogyó Elkészítés: Először a paprikákkal foglalkozunk, amiket forró sütőbe tolva feketés-hólyagosra sütünk. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy nejlonzacskóba tesszük a paprikákat, a zacsi száját lezárjuk, hogy a gőzben leválhasson a héjuk, melyet kb fél óra múlva könnyedén lehúzhatunk. A paprikák húsát felcsíkozzuk, egy tálba tesszük, majd elkészítjük az öntetet. Az olajat, ecetet, a zúzott fokhagymát és az ízesítőket összekeverjük, a paprikára öntjük, rászórjuk az olívabogyót és jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek. Én pirítósra téve szoktam élvezni ezt az ételt, de grillhúsok társaként is tökéletes. Tanácsok: A paprikák színe csak a látvány kedvéért fontos, készítheted egyszínűből is. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Timancs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |