| Marharagu Sztroganoff módra receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg marhahús (bélszín, lábszár vagy comb) 15 dkg kolozsvári szalonna 2 közepes fej hagyma 30 dkg gomba 20 dkg csemege uborka egy kis doboz paradicsompüré 2 babérlevél 1 evőkanál mustár 1-2 evőkanál citromlé pár szál petrezselyem só, bors Elkészítés: A szalonnát egész vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük. A zsírjára rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, a vékony csíkokra vágott húst és állandó kevergetés mellett kicsit átpirítjuk. Egy kevés vízben feloldjuk a paradicsompürét, a húsra öntjük, beletesszük a babérlevelet, mustárt, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. (A citromlével óvatosan, mert a mustár és az uborka is savanyú.) Fedő alatt az 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. A főzés vége előtt 10 perccel adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott uborkát. A tetejét megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Tanácsok: Párolt brokkolit és sárgarépát adhatunk mellé. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |