Tutireceptek.hu fejléc

Marharagu Sztroganoff módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhahús (bélszín, lábszár vagy comb)
15 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes fej hagyma
30 dkg gomba
20 dkg csemege uborka
egy kis doboz paradicsompüré
2 babérlevél
1 evőkanál mustár
1-2 evőkanál citromlé
pár szál petrezselyem
só, bors

Elkészítés:
A szalonnát egész vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben kisütjük. A zsírjára rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, a vékony csíkokra vágott húst és állandó kevergetés mellett kicsit átpirítjuk. Egy kevés vízben feloldjuk a paradicsompürét, a húsra öntjük, beletesszük a babérlevelet, mustárt, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. (A citromlével óvatosan, mert a mustár és az uborka is savanyú.)
Fedő alatt az 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk. A főzés vége előtt 10 perccel adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott uborkát. A tetejét megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.

Tanácsok:
Párolt brokkolit és sárgarépát adhatunk mellé.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túró Fánk Judy módra » Csirkeszárny Orly módra » Marhatokány burgundi módra » Jugó kifli magyar módra
» Fettuchini (magyar módra) » Őszi saláta Maja módra » Gyümitorta Lívimodra » Sertésszelet Ramsley módra
» Tepertőkrém paleo módra » Csülök Bajor módra » Szarvacska mexikói módra » Túrótorta evapolya módra
» Rácsos linzer Ági módra » Hátszín Eszterházi módra » Tök japán módra (Nimono) » Máj brassói módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.