| Marhahúsrolád bazsalikommal zellerrel töltve receptHúsételek Hozzávalók: 4 vékony marhasússzelet 100 g húsos szalonna 375 ml forró húsleves 3 közepes hagyma só, bors, vegeta 1 csomó bazsalikom 200 g zeller 4 szál citromfű 2 tojássárgája Elkészítés: Mossuk le hideg vízzel a húst, itassuk le róla vizet, majd fűszerezzük sóval, borssal, vegetával. Hámozzuk meg a zellert, mossuk le és reszeljük le. Mossuk le a bazsalikomot és a citromfüvet, rázzuk le róluk a vizet, majd vagdaljuk apróra. Keverjük össze a zellert, a zöldfűszereket és a tojássárgáját, ízesítsük sóval, borssal, vegetával. Kenjük a masszát a hússzeletekre. Vagdaljuk apróra a szalonnát, egy serpenyőben süssük ki, majd szórjuk a hússzeletekre. Csavarjuk fel a húst, majd tűzzük meg a tekercset. Majd pirítsuk meg a szalonna zsírjában a roládokat. Tisztítsuk meg a hagymát, szeleteljük fel, majd szórjuk a roládok mellé. Fedjük le, pároljuk minimum 1 órát, olykor öntsünk rá kevés húslevest. Tanácsok: 90 napos diétánál protein napon fogyaszthatjuk. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |