| Házi karamellfagyi receptFagylaltok Hozzávalók: 14 dkg kristálycukor 2.5 dl habtejszín 6 dl tej 1 vaníliarúd 6 db tojássárgája Elkészítés: Lábosban karamelizáljunk 10 dkg cukrot aranyszínűre.Óvatosanöntsük hozzá a megmelegített tejszínt,és kis lángon forraljuk addig amíg a karamelizált cukor teljesen felolvad. Egy másik lábosban forraljuk fel a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival(A kikapart vaníliát is adjuk hozzá).Ezután adjuk a a tejszínes elegyhez a megmaradt cukorral simára kevert tojássárgájával együtt és kevergetve főzzük sűrűre.Végül hagyjuk kihűlni. Szűrjük egy műanyag tálba,fedjük le egy darab folpakkal és rakjuk a fagyasztóba 8 órára.Közben óránként keverjük át. Fagylaltoskanállal adagoljunk a fagyiból gombócokat kis tálkákba, és azonnal kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |