| Májsajt receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj 25 dkg sertéslapocka 20 dkg zsírszalonna 2 közepes fej vöröshagyma 1 evőkanál vaj 1 evőkanál liszt 2 tojás őrölt bors, majoránna, só Elkészítés: A májat, a húst, a zsírszalonnát meg a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd finomra daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojásokat, sóval, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Egy hosszúkás formát alufóliával kibélelünk, és vajjal vastagon megkenjük. A májas masszát belesimítjuk, a fóliát ráhajtjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 220°C-on 80-85 percig gőzöljük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd 3-4 órám hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla és vékony szeletekre vágva tálra, tesszük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |