Tutireceptek.hu fejléc

Májsajt recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj
25 dkg sertéslapocka
20 dkg zsírszalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
2 tojás
őrölt bors, majoránna, só

Elkészítés:
A májat, a húst, a zsírszalonnát meg a hagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd finomra daráljuk. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojásokat, sóval, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük. Egy hosszúkás formát alufóliával kibélelünk, és vajjal vastagon megkenjük. A májas masszát belesimítjuk, a fóliát ráhajtjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. 220°C-on 80-85 percig gőzöljük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd 3-4 órám hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a formából kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla és vékony szeletekre vágva tálra, tesszük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros tökpástétom » Zukuszka (gyorsabb valtozat) » Tengerész szendvics » Kolbászos-hagymás sajtkrém
» Karfiolkrém, brokkolikrém » Töltött zsúrkenyér » Melegszendvics másképp » Körözött-másképp
» Francia melegszendvics » Színes emeletes szendvics » Házi tormakrém húsvétra » Körözött Kata módra
» Tofus avokádókrém » Restis Ham And Eggs » Répás almás pirítós » Ínyenc körözött


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.