| Majonézes rakott csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 1 közepes nagyságú csirkemell, 3 dkg vaj, 30 dkg karfiol, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 adag majonéz, só, őrölt bors, csipetnyi majoránna és kakukkfű Elkészítés: A melleket kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk, az így kapott nyolc húsdarabot szeletekké verjük, majd kivesszük a sütőedényből. A megtisztított zöldséget sós vízben megfőzzük, szitán leszűrjük, feldarabolva összevegyítjük, a fűszerekkel ízesítjük. A sült hús levével kikenjük tűzálló tál alját, s a zöldségek egyharmadát elterítjük rajta. kevés majonézzel meglocsoljuk, ráterítünk négy hússzeletet, erre ismét egy sor zöldséget borítunk, kevés majonézt öntünk rá, egy sor húst, egy sor zöldséget, s arra rácsurgatjuk a megmaradt majonézt. A tálat alufóliával le fedjük, s a rakott csirkét sütőben megsütjük. Amikor megsült – vigyázunk arra, hogy a teteje ne piruljon meg –, a fóliát levesszük, a levét elpárologtatjuk, és forrón tálaljuk. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |