| Libamájjal töltött kucsmagomba (Székelyföld). receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 személyre előételként: 20 db nagyobb méretű cseh kucsmagomba (csak a kalapja), 2 teáskanál vaj, 1 dl húsleves, 2 evőkanál konyak, 1 dl tejszín, 1 evőkanál apróra vágott medvehagyma, só, bors. A töltelékhez: 1 db tojás, 1 nagy szelet kissé szikkadt fehér kenyér, őrölt fekete bors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 2 szelet hideg sült libamáj. Elkészítés: A tojást felverjük, belemorzsoljuk a kenyeret, hozzáadjuk a petrezselymet, a borsot és alaposan összekeverjük. Egy sűrű masszát kell kapnunk. Most kis kockákra felvágjuk a libamájat. A megtisztított kucsmagombát megtöltjük a libamájkockákkal, majd a gomba nyílását betapasztjuk 1-1 kanál tojásos masszával, és alaposan belenyomkodjuk. (Ha a masszából megmarad, azt felhasználhatjuk másra). Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben éd a gombafejeket „talpukra állítva" a forró vajba helyezzük, megpirítjuk, majd óvatosan lefektetve őket, időnként körbeforgatva, rázogatva sütjük néhány percig. Most hozzáadjuk a húslevest, a konyakot, és kis lángon főzzük további kb 5 percig. Ekkor hozzáöntjük a, a tejszínt is. Felforraljuk és végül belekeverjük a medvehagymát is. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |