| Krumplis pogácsa Manci Nénimtől receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 5-6 nagyobb főtt, tört krumpli 3 kávéskanál só 2 tojás 2 tojásnyi zsír 40-55 dkg liszt, ill. amennyit felvesz Elkészítés: A kihűlt tört krumplit sózzuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a zsírt, összedolgozzuk, és fokozatosan adagoljuk a lisztet, hogy kellemesen lágy, szépen nyújtható tésztát kapjunk. Kb. egy centi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, zsírozott tepsibe pakoljuk. Előmelegített sütőben kb. 150-160 fokon 15 percet sütjük az egyik oldalát, majd megforgatjuk, és 10-12 percet a másik oldalát. Tanácsok: Mikor aranybarna a pogácsa minkét oldala, akkor a tuti! :))) Ha valaki vékonyan, ropogósan szereti, nyújtsa vékonyabbra, Én azt a verziót is nagyon kedvelem.:) Ó igen! Igazából minden étel attól igazán finom, milyen odafigyeléssel, "szeretettel" készítik el. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Sydney01 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |