| Krinolinos saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 póréhagyma, 1 közepes lila hagyma, (kb. 6 dkg), kb. 5 ek. olívaolaj, 25 dkg madársaláta, 1 doboz (212 ml) csemegekukorica, 25 dkg krinolin, 2-3 ek. világos balzsamecet, 1 ek. magos mustár, cukor, só, őrölt bors Elkészítés: Az alaposan megmosott, konyhai papírtörlővel megtörölgetett pórét és a lila hagymát vékony karikákra vágjuk, majd a serpenyőben felhevített kb. 2 ek. olajon kevergetve megpároljuk. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A madársalátát megmossuk, majd alaposan lecsöpögtetjük. A csemegekukoricát ugyancsak lecsöpögtetjük. A krinolint hosszában félbevágjuk, és felszeleteljük. A balzsamecetet alaposan kikeverjük a mustárral. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és apránként beledolgozzuk a maradék olívaolajat. A madársalátát, a pórét, a lila hagymát, a kukoricát és a krinolint a mustáros salátaöntetbe vegyítjük. Félbarna kenyér illik hozzá. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |