| Krémsajtos-burgonyás melegszendvics receptEgytálételek Hozzávalók: 6 személyre: 1 hosszú francia kenyér, 5 hajszálvékony bacon szalonna, 1 nagy héjában főtt burgonya, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 kemény paradicsom, 2 evőkanál kefir, 1gerezd foghagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors Elkészítés: A meghámozott burgonyát még melegen áttöröm vagy lereszelem, és hozzáadom a krémsajtot és a kefirt. Jól összedolgozom, hogy habos és "egyöntetű" massza legyen. Majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. A paradicsomot apró kockákra vágom. A francia kenyér végét levágom, és a belét egy fakanál nyelével kitolom. A kenyérbelet felaprítom, és a sajtos-burgonyás masszához keverem. A kivájt kenyeret alufólialapra állítom, és a tölteléket belekanalazom. Szalonnaszeletekkel körültekerem, és a grillsütőben mindkét oldalát megpirítom, vagy az előmelegített gáz- (villany) sütőben 15-20 percig sütöm. Még forrón felszeletelem és salátával tálalom. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |