| Kovászos uborka kenyér nélkül receptHozzávalók: egy 5 literes üveghez: kb. 3,5-4 kg uborka, 2,5 l víz, literenként 1 ek só, 1 tk ételízesítő, pár szem bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 nagy burgonya, 1 marék kapor Elkészítés: Az uborkákat alaposan átmossuk, egy kis kefével, vagy szivacs dörzsi részével eltávolítjuk a szúrós részeit. Az uborkákat a végüknél (nem a száras végüknél) bevágjuk kereszt irányban elég mélyen. Majd kezdjük el jó szorosan beletenni őket az alaposan kimosott üvegbe. A vizet forraljuk fel a sóval,ételízesítővel, borssal. Az uborkák tetejére tegyünk pár félbe vágott fokhagyma gerezdet. Legfelülre tegyük a negyedbe vágott burgonyát, és a kaprot is. A vizet a fűszerekkel nagyon forraljuk fel, lobogósra. Ekkor öntsük fel vele az ubrkát. Az üvegre tegyünk egy tányért, és egy nehezéket,majd tegyül legalább 3 napra napos helyre. Tanácsok: Rita konyhája Amikor elkészül az uborka,még szépáttetsző rajta a víz. 10-12 óra múlva már zavarossá válik a víz, és kezd bugyborékolni, forrni. Pár nap után távolítsuk el a burgonyákat, a kaprot is, és tegyük hűtőbe. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |