| Könnyű krémes szelet sütés nélkül receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35-50 dkg keksz 2 csomag vaníliás puding 8 dl tej 20 dkg cukor 2-3 dl tejszín Csokoládé máz: 3 ek. kakaópor 3 ek. olvasztott vaj 3-5 ek cukor 1-1,5 dl tej egy kevés liszt Elkészítés: Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat beborítunk a keksszel. Erre rákenjük a krém egyik felét. Újabb kekszréteget fektetünk rá, majd arra egy sor krém, és végül keksz. Máz készítése: Az olvasztott vajba beletesszük a többi hozzávalót. folytonos keverés mellett hagyjuk felforrni, és ha már kicsit besűrűsödött le is zárhatjuk. Az elkészült süteményt egy éjszakára tegyük a hűtőbe. Tanácsok: A keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |